iCenter se prilagodi poslovnim procesom vaše organizacije

MRP Planiranje materiala - Spoštujete dobavne roke?

Zaradi neustreznega planiranja ima več kot 80% slovenskih proizvodnih podjetij težave z izpolnjevanjem svojih dobavnih rokov ali s preveliko vezavo kapitala v zaloge izdelkov in materiala.

Optimalne zaloge

MRP sistem oziroma sistem za planiranje potreb po materialu, uravnoteži prihod na zalogo (naročila dobaviteljem, delovni nalogi) z odhodom iz zaloge (naročila kupcev) in tako poskrbi, da ima podjetje v vsakem trenutku optimalne (ravno pravšnje) zaloge repro materiala, polizdelkov in gotovih izdelkov. Na ta način poskrbi za optimalno vezavo kapitala v zaloge.

Izpolnjevanje rokov

Poleg potrebnih količin prihoda na zalogo MRP sistem izračuna tudi datume na katere je potrebno naročiti repro material dobaviteljem oziroma prožiti proizvodnjo za polizdelke in izdelke. Na ta način zagotovi, da so sestavine za izdelavo končnih izdelkov na razpolago ravno pravšnji čas ter, da se izdelki začnejo izdelovati pravočasno, da bodo izdelani-predani v obljubljenem dobavnem roku. 

Enostavno planiranje in razpis delovnih nalogov

MRP sistem omogoča enostavno izdelavo glavnega plana na podlagi katerega se lahko avtomatsko razpiše delovne naloge končnih izdelkov ter izdela MRP razgradnja v terminski plan. Terminski plan določa potrebne neto količine in datume naročanja sestavin za izdelke glavnega plana ter omogoča avtomatizirano izdelavo naročil dobaviteljem za repro material in delovnih nalogov za polizdelke.

Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih