iCenter se prilagodi poslovnim procesom vaše organizacije

Enostaven obračun storitev za javni zavod

Program Obračun storitev je v osnovi namenjen za vodenje podatkov o otrocih, učencih, dijakih oziroma študentih, njihovih koriščenih storitvah (malice, kosila, učbeniki, izleti…) ter obračunavanju varstva oziroma bivanja v javnih zavodih kot so šola, vrtec, dijaški in študentski dom, glasbena šola, center za socialno delo ter dom starejših občanov.

Obračun storitev lahko uporabljamo samostojno ali v povezavi z drugimi moduli, ki jih ponuja ERP sistem iCenter. Na osnovi vnesenih podatkov se obračun storitev za šole in domove vrši povsem avtomatsko na podlagi predvidenih storitev, v vrtcih pa se pri obračunu oskrbe upošteva prispevek staršev.

Avtomatski poračun in medmesečne spremembe za vrtce

Z Zakonom o interventnih ukrepih se je v vrtcih povečalo število poračunov v povezavi odločbami za znižano plačilo vrtca. Poračune seveda lahko opravite ročno in porabite do nekaj dni ali avtomatsko in brez napak v nekaj minutah preko modula Obračun storitev.

Koristne povezave z ostalimi moduli ERP sistema iCenter

Nerednim plačnikom lahko preko povezave z modulom Spremljanje plačil računov obračunate obresti za neplačane, oziroma za račune plačane z zamudo. Ista naveza vam obenem omogoča knjiženje izdanih računov in avtomatsko pripravo zbirne temeljnice za knjiženje v glavno knjigo.

Na osnovi plačil računov, lahko z izvozom v modul Dvostavno knjigovodstvo avtomatično pripravite evidenčne vknjižbe.

V povezavi z modulom Fakturiranje lahko za potrebe občine zelo hitro pripravljate seznam oskrbovancev in njihovih storitev, ki jih doplačuje občina. Ta izpis lahko obenem pripnete kot prilogo k računu, avtomatsko in ločeno za vsako občino posebej.

Nekatere dodatne prednosti modula Obračun storitev

  • Program zelo hitro pripravi datoteko bremenitev tekočih računov po sistemu NLB in po sistemu SKB ter datoteko za izpis posebnih položnic v Zbirnem poštnem centru. Datoteko lahko nato pošljete banki direktno iz programa.
  • Po želji lahko v okviru obračuna natisnete predloge za vnos storitev, pri vrtcih tudi za vnos prisotnosti, v kateri se vpišejo dejansko opravljene storitve in prisotnosti otrok.
  • V tekočem obračunu lahko upoštevate tudi že poračunano akontacijo.

 

Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih