iCenter se prilagodi poslovnim procesom vaše organizacije

Manj dela in manj napak pri obračunu davka na dodano vrednost - DDV

Davek na dodano vrednost (DDV) vodi vaše davčno knjigovodstvo po sistemu, kot ga predpisujeta zakon in pravilnik o izvajanju DDV. Omogoča vam enostavna pripravo rekapitulacijskega poročila in poročila o dobavah ter preprosto pregledovanje podatkov v obrazcu obračuna DDV.

Informacijski sistem vam omogoča, da na pregleden način spremljate evidence obveznosti in terjatev za DDV, v katere pa se lahko avtomatsko prenašajo informacije iz ostalih modulov iCentra kot so na primer Knjiga prejetih računov, Dvostavno knjigovodstvo, Fakturiranje, in Trgovina na drobno. S tem odpravite velik del ročnega pretipkavanja podatkov.

Za lažje delo pri razporejanju podatkov v predpisane kolone davčne knjige skrbi sistem vzorcev, ki obenem samodejno kontrolira pravilnost vnesenih davkov in omogoča avtomatski prenos v glavno knjigo.

V nekaj minutah do poročila za poračun odbitka DDV

S programskim pripomočkom Poročilo za poračun odbitka DDV občine, javni zavodi in drugi porabniki proračunskega denarja v samo nekaj minutah izdelate natančno Poročilo za poračun odbitka vstopnega DDV, za katerega običajno nekateri porabite tudi do nekaj dni.

Poleg tega odpravite vrsto ročnih opravil, kot so na primer iskanje in zbiranje podatkov v informacijskem sistemu, prepisovanje podatkov v Excel, preračunavanje odbitka ter izdelavo samega poročila za potrebe DURSa. S tem se lahko bolje posvetite vsebini poročila namesto operativnemu delu, kot je zbiranje računov in seštevanje postavk, s čimer zmanjšate tudi možnost napak.

Druge pomembnejše prednosti modula Davek na dodano vrednost:
  • Zelo hiter in povsem avtomatiziran prenos podatkov v eDavke
  • Avtomatsko knjiženje temeljnice
  • Omogoča obračun DDV po plačani realizaciji
  • Javni zavodi – odbitni deleži Davka na dodano vrednost so avtomatizirani na način, da program sam predlaga stopnjo odbitka
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih