iCenter se prilagodi poslovnim procesom vaše organizacije

Registracija prisotnosti zaposlenih

iCenter Registracija časa natančno beleži prisotnost zaposlenih in s tem računovodji omogoča, da obračuna plače že prvega v mesecu, zaposleni lahko preko terminala oddaja prošnjo za dopust, nadrejeni pa jo v svojem računalniku odobri ali zavrne. Na ta način inšpektorju ob pregledu hitro zagotovite vse podatke.


Koristi za osebo, ki obračunava plače

 • Oseba, ki obračunava plače ima na voljo vse podatke za obračun plač prvi delovni dan v mesecu za pretekli mesec. S tem se čas vpisa ur za zaposlene iz nekaj ur skrajša na nekaj klikov z miško.
 • Glede na sistem urnika, ki je določen za zaposlenega, se izračuna vsi dodatki (popoldansko, ali nočno delo, delo med vikendi in prazniki...). Sistem sam izračuna dodatek za prehrano in potne stroške. S tem odpravite ročno vnašanje podatkov v vaši administraciji.
 • Avtomatsko je tudi vodenje viška ali manjka ur, ter po želji prikaz salda ur na plačilni listi.
   

Koristi za vodstveno osebje

 • Vsak vodja ima lahko dostop do vpogleda ur, ki jih je zaposleni beležil preko klasične ali spletne aplikacije. Ob zaključku meseca potrdi ure svojih podrejenih in tako omogoči prenos opravljenih ur v obračun plač.
 • Preko elektronske pošte dobi vodja obvestilo, da je njegov podrejeni prijavil dopust. V sistemu se dopust potrdi ali zavrne. Zaposlen lahko na terminalu takoj vidi potrditev ali zavrnitev prijave na dopust.

Koristi za zaposlene

 • Zaposleni beležijo svoje fizične prihode preko terminala z vpogled v svoje »stanje ur« po posameznih dnevih. Na ta način imajo zaposleni pregled nad svojimi opravljenimi urami in lahko sproti javijo morebitne napake osebi, ki ureja ure.
 • Fizično opravljeno delo in ure, do katerih so upravičeni iz raznih stanj pripravljenosti, ko niso fizično prisotni v ustanovi lahko vpisujejo preko spletne aplikacije, ki jim je dostopna vse dni 24 ur na dan.
 • V sistem lahko oddajo vlogo za koriščenje dopusta.

 

Kakšne so možnosti?

Informacijski sistem ERP iCenter vam ponuja več možnosti izbire za registracijo prisotnosti zaposlenih na delovnem mestu:

 1. Registracija časa preko terminala, kjer se zaposleni registrirajo z ID Kartico.
 2. Spletna registracija časa, kjer zaposleni preko spleta sporočajo svojo prisotnost.
 3. Evidenca prisotnosti v programu Obračun plač zaposlenim

VIDEO: Kaj sprašuje inšpektor glede evidence delovnega časa?

Inšpektorji FURS-a pri pregledu gotovinskih računov preverjajo tudi nepravilnosti pri evidenci delovnega časa. Oglejte si posnetek seminarja, kjer smo opozorili na kaj morate paziti, da se izognete kaznim in kako lahko v praksi beležite prisotnost zaposlenih.
  

Kako deluje registracija?

Program Registracija časa deluje preko ekrana na dotik, čitalnika in elektronskih kartic. Primerna je za okolja kjer se v določeni uri zvrsti večje število delavcev. ERP sistem vam v povezavi s programom  omogoča pripravo ur za plače že prvi dan v mesecu, postopek pa je izvršen v manj kot 1 minuti.

Sistem deluje tako, da se zaposleni lahko na ekranu sami prijavijo tudi za koriščenje dopusta, nadrejeni pa prijavljeni dopust odobri ali zavrne, kar zaposleni na ekranu vidi.

Projekt sofinancira

Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih