FURS: Odgovori o koronavirus ukrepih na davčnem področju

8. 4. 2020

FURS je za področje davkov pripravil odgovore na najbolj pereča vprašanja v zvezi z interventno zakonodajo. POZOR! Davčne obveznosti je treba poravnati do 9. aprila.   


 

Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP) bo začel veljati dan po objavi v Uradnem listu. Predvideva se, da bo to konec tega tedna.

Furs pa je medtem že pripravil 74 vprašanj in odgovorov na najbolj pogosta vprašanja, ki ga prevzamete s klikom na spodnji gumb.
   
  

POMEMBNO: Plačilo davčnih obveznosti najkasneje do 9. aprila

Nekatere od interventnih ukrepov bodo lahko koristili le zavezanci, ki imajo poravnane vse davčne obveznosti. To pomeni, da morate obroke akontacije in vse druge davčne obveznosti, ki zapadejo na dan 10. 4. 2020, plačati najkasneje 9. 4. 2020.

V petek, 10. 4. 2020, namreč banke in hranilnice v evroobmočju ne bodo izvajale medbančnega plačilnega prometa. Če bo torej ZIUZEOP objavljen v Uradnem listu v petek, 10. 4. 2020, se bo pogoj poravnanih davčnih obveznosti preverjal na dan 11. 4. 2020.  Vir: FURS.


 

     
MEGA ZAKON za omilitev posledic epidemije


V aprilu bomo na spletnih seminarjih podrobno predstavili celoten sveženj interventnih ukrepov, za začetek smo se posvetili najbolj aktualni problematiki obračuna marčevskih plač ter možnosti uveljavljanja nekaterih ukrepov pri podjetnikih in samozaposlenih.

    

       

Sorodne brezplačne vsebine
 
      


Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih